Rijschool machtigen

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

  1. Om de rijschool te machtigen heb je het rijschoolnummer nodig. Het rijschool nummer van rijschool Cornelis dat is: 4166W9 
  2. Ga na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 werkdagen een code om je DigiD te activeren. Onthoud je inloggegevens goed. Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op het DigiD-logo en log in.
  3. Na het invullen van het rijschoolnummer op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam waar bij je lest.
  4. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen.
  5. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
  6. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

let op! EEN praktijkexamen kan pas op naam gezet worden na machtiging van de rijschool +  het invullen en betalen van de gezondheidsverklaring.


Gezondheidsverklaring (eigen verklaring)

Hoe werkt het?

Het is belangrijk dat u gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Niet alleen voor uzelf maar ook voor andere weggebruikers. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring. Het invullen van deze verklaring doet u het snelst via Mijn CBR.

 

De Gezondheidsverklaring vult u zelf in. Want het gaat om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR logt u in met DigiD met de extra controle via SMS of App. Heeft u nog geen DigiD met sms-controle of App? Vraag die dan aan op www.digid.nl. Nadat u bent ingelogd kunt u via de startpagina naar Gezondheidsverklaring rijbewijs. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal (€ 41,-). Mocht u een van de vragen met JA willen antwoorden neem dan eerst contact op met de rijschool.

 

Nadat u de Gezondheidsverklaring heeft ingevuld en betaald, ontvangt u per mail en via Mijn CBR direct de ontvangstbevestiging van uw ingediende Gezondheidsverklaring. Vervolgens ontvangt u zo snel mogelijk (maximaal binnen 3 weken) via Mijn CBR een bericht met meer informatie.

Wat is de Gezondheidsverklaring?

In de Gezondheidsverklaring beantwoordt u vragen over uw gezondheid. Bijvoorbeeld over de medicijnen die u gebruikt en over ziektes waardoor u mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor u alleen met een aangepaste auto mag rijden.

Hier ziet u de vragen die u in de Gezondheidsverklaring beantwoordt:

Gezondheidsverklaring voor auto-, motor en T-rijbewijs

Gezondheidsverklaring voor mensen van 75 jaar of ouder


Wat neem je mee naar het rijexamen?